Goud, marmer en… Bloemen!!

Grote bos bloemen in huis

Trends gespot op de vtwonenbeurs in Amsterdam

Bloemen, bloemen, bloemen

De woonbeurs in Amsterdam staat vast in mijn agenda om jaarlijks te bezoeken. Niet alleen is dit voor mij een vast ‘zussen uitje’ maar ook een plek om wat extra inspiratie op te doen. Als echte ‘interieur junks’ speuren we elk hoekje van de beurs af op zoek naar leuke trends, accessoires of ideeën voor het interieur. De stand die mij dit jaar het meest opviel was verrassend genoeg geen stand met meubels of accessoires maar was er een met bloemen! Bloemen kunnen echte sfeermakers zijn in huis. En nee, niet zo’n tuttig bosje van de supermarkt maar stijlvolle, kleurrijke, veldboeket-achtige bloemen. Nu ben ik al vaak teleurgesteld wat bloemen betreft. Of ze zijn niet vers, of niet echt bijzonder. Nou, dat is nu voorbij, want ik heb iets voor je gevonden: ‘Bloomon’. Bij Bloomon worden de boeketten door stylisten samengesteld en ze zijn een echte toevoeging voor je interieur. En nee, dit is geen betaalde reclame, ik ben oprecht verslaafd!

Het is dit jaar goud dat de klok slaat!

Naast de ‘Urban Jungle’ trend die ik in mijn vorige blog uitlichtte, zijn er nog een aantal opvallende trends op interieurgebied. Waar het vorig jaar vooral koper was, wordt dit jaar goud de trendkleur. Het is niet zo dat koper niet meer kan hoor, dus wees gerust als je een paar toffe koperen items hebt aangeschaft. Deze hoef je natuurlijk niet gelijk weg te doen. Ik raad wel aan om in één ruimte voor één van de twee te kiezen. De goudtrend is makkelijk terug te brengen in accessoires en lampen, maar het kan ook tof zijn in wat grotere objecten. Handige tip; met een gouden spuitbus kun je heel makkelijk je lijsten goudspuiten of zelfs zo’n stellingkast. Best wel gaaf toch?

Steen in huis

Ik ben gek op pure materialen in huis zoals hout, steen en ijzer. Vooral als je deze met elkaar gaat combineren en zorgt voor verschillende texturen naast elkaar. Vorig jaar was de marmer trend al zichtbaar op de beurs. Dit is nu ook duidelijk terug te zien in de winkels. Niet alleen in accessoires maar ook in keukens en badkamers is er veel mogelijk op het gebied van marmer. Naast marmer vind ik het erg mooi om stenen in je interieur te plaatsen als accessoires en objecten. Kristallen, geslepen stenen of de amethist. Ik heb wat voorbeelden voor je uitgezocht waar dit in terug te zien is. Teveel harde materialen? Voeg dan een lekker zacht plaid toe of een aantal kussens waarmee je wat meer zachtheid in je interieur brengt.

Kun je niet genoeg krijgen van tips en trends rondom interieur? Elke dag plaatst ik foto’s ter inspiratie op onze Facebook pagina, Pinterest en Instagram.

Tot mijn volgende blog,

Iris

by Iris Robben

Iris Robben is een jonge enthousiaste interieurvormgever met twee rechterhanden. Ze heeft zich dan ook al aan heel wat DIY projectjes gewaagd. Ze houdt van pure en eerlijke materialen en haar stijl is te omschrijven als industrieel en stoer met een vrouwelijke touch.

3 thoughts on “Goud, marmer en… Bloemen!!

  1. Frans van Rossum says:

    Zo ben weer helemaal bij nu. Zeer mooi boeketten bloemen. Vooral de kleuren en wildbloemen passen enorm goed.
    Wow die tip van goud spuitverf is super!
    Wachtend op de volgende info!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *