Verlichting Tips & Trends: DIY met Kooldraadlampen

Als basis onze kooldraadlampen

Industriële verlichting, wij zijn er gek op! En dan helemaal op de kooldraadlampen kopen. Deze zijn niet alleen heel erg leuk in groepen bij elkaar maar ook heel gaaf om ze enkel op te hangen. We hebben er inmiddels al aardig wat in ons assortiment en daarom speciaal voor jullie, heel veel toffe DIY projectjes die je kunt doen met onze kooldraadlampen. Onze top 9:

#9 DIY Kooldraad bedlampjes

Een gemakkelijke manier om je slaapkamer eens op te pimpen en een woontrend van dit moment: De kooldraadlampen als bedlampjes. Je kunt er natuurlijk aan elke kant van het bed één aan het plafond hangen of je maakt zelf zo’n mooie bevestiging van hout. Met een kleine inspanning, een groot resultaat!

#8 DIY Kooldraadlampen en Steigerbuizen

Hoe leuk is deze stoere DIY tafellamp? Of zo’n lange steigerbuis boven je keukenblad met een aantal kooldraadlampen. Het is niet alleen heel gemakkelijk te maken maar je kunt er ook echt alle kanten mee op. Leuk voor een industriële jongenskamer of natuurlijk gewoon in de werk- of woonkamer. Ach, waar staat zo’n lamp nou eigenlijk niet?

#7 DIY Betonnen lamp

Het lijkt misschien lastig of veel werk maar dat is het niet! Maak je eigen lampenkap of -standaard van beton. Dit kun je heel gemakkelijk doen door oude plastic flessen als mal te gebruiken. Klik hier voor de hele omschrijving. Het is niet alleen heel erg gaaf maar ook nog eens heel erg goedkoop!

#6 DIY nachtkastjes met kooldraadlampen

Heel erg mooi hoe er meerdere functies samen komen in één product. En ook deze DIY met kooldraadlampen is weer heel gemakkelijk zelf te maken. Bij deze meeste bouwmarkten kun je de plankjes zelfs gratis op maat laten zagen. Wil je het geheel een wat stoerdere uitstraling geven, kies dan een wat ouder doorleefd stuk hout.

#5 DIY Kooldraadlampen met hout

Wil je een echte stoere eyecatcher boven je eettafel? Dan is dit echt iets voor jou! Ga op zoek naar een mooi stuk oud hout en boor een aantal gaatjes waar je de kooldraadlampen doorheen kunt laten lopen. Weet je niet hoe je aan een bijzonder stuk hout kunt komen, probeer het dan eens bij een fijnhouthandel of een speciaalzaak.

#4 DIY Kooldraadlamp met koperen buizen

Zijn steigerbuizen voor jou iets te robuust, dan kun je ook kiezen voor koperen buizen. Deze geven een iets elegantere uitstraling. Een ook hierbij geldt, je kunt er alle kanten mee op én het is ontzettend simpel om te maken.

#3 DIY Industriële kooldraadlamp

Deze stoere industriële lampen behoren echt tot mijn favorieten. Ga bij een ijzerhandel, bij het oud ijzer of bij een speciaalzaak op zoek naar industriële objecten die je kunt combineren met lampen. Op deze manier krijg je echt dé industriële uitstraling die je zoekt en waarschijnlijk heel veel jaloerse visite!

#2 DIY Kooldraad hanglamp

Kijk nog eens even achter in de schuur of je nog wat oude balken hebt liggen. Wat veel mensen misschien zullen zien als afvalhout, daar kun je vaak de tofste dingen mee creëren. Juist dat oude doorleefde geeft een onwijs stoere uitstraling aan je interieur. Dus, kijk eerst nog eens even goed rond voordat je je oude spullen naar de schroot brengt.

#1 DIY Kooldraad tafellampjes

En dan op nummer 1. Deze gave tafellampjes met kooldraadlampen. Gemakkelijk te maken met een oude stolp of wat oud hout. Zorg wel dat je een stolp kiest met dik glas, of dat de warmte goed weg kan.

Wat te doen met kapotte lampjes?

Heb je nog wat kapotte kooldraad- of gloeilampjes liggen? Doe ze niet weg, ook daar kun je nog heel veel leuke dingen mee doen. Gebruik ze bijvoorbeeld als vaasjes of als olielampje. Genoeg inspiratie opgedaan? Op onze website vind je natuurlijk de basis voor al deze gave DIY projectjes met verlichting; onze kooldraadlampen!

Tot mijn volgende blog,

Iris

by Iris Robben

Iris Robben is een jonge enthousiaste interieurvormgever met twee rechterhanden. Ze heeft zich dan ook al aan heel wat DIY projectjes gewaagd. Ze houdt van pure en eerlijke materialen en haar stijl is te omschrijven als industrieel en stoer met een vrouwelijke touch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *