Urban Jungle: Hoe meer planten, hoe beter!

Urban Jungle woontrend

Yay! Vanaf vandaag ga ik jullie wekelijks verblijden met toffe tips en tricks, inspiratie en trends omtrent interieur! Leuk als aanvulling op een super tof interieur, maar natuurlijk vooral als je even echt niet meer weet wat je ermee aan moet. Met het mooie weer buiten vandaag, lijkt me dit een mooie dag om jullie wat inspiratie te bieden en ook je interieur wat warmer te maken met extra groen in huis.

Wat is Urban Jungle?

Een van de opvallendste woontrends van het moment is ‘Urban Jungle’. Hoe meer planten in huis, hoe beter! Het kan niet op. Niet alleen is het erg gezond om veel planten in huis te hebben, maar je kunt er ook wat mooie groentinten mee naar binnen halen. Nu moet ik eerlijk toegeven dat er al menig plant in mijn huis is gestorven. Oeps. Maar ik ben vast niet de enige die dat is overkomen. Dus herken jij jezelf hier ook in? Wees dan niet getreurd: er zijn heel veel planten waar ook wij mee om kunnen gaan!

Hoe breng je zo’n botanische sfeer in huis?

Afgelopen jaar was de cactus een hot item voor het interieur. Ook komend jaar zal de cactus zeker niet misstaan. Plaats het liefst veel planten in verschillende potten en in groepen bij elkaar. Het is leuk om een combinatie te maken met stoere woonaccessoires of botanische prints. Heb je een wat kleiner budget? Geen probleem: de standaard onbewerkte pot van het tuincentrum doet het ook erg goed. Persoonlijk hou ik erg van aardetinten in potten, maar ook de betonlook pakt vaak goed uit.

Welke planten kun je het beste kiezen?

Zoals ik al aangaf, is de cactus nog altijd een favoriet. Ook voor degenen onder ons die niet goed met planten om kunnen gaan. Vrijwel het enige wat fout kan gaan bij een cactus, is dat je het plantje teveel water geeft. Naast de cactus is de Sanseveria een plant die absoluut niet misstaat in een stoer interieur. Maar let wel, niet de variant met het gele randje. Ook de Sanseveria is een plant die bijna niet kapot te krijgen is.

Één grote blikvanger

Het is leuk om een aantal stoere planten bij elkaar te plaatsen. Wees niet bang om voor groot te gaan. Één grote losstaande blikvanger kan namelijk ook heel erg tof zijn. Een paar gave planten die mooi zijn om los te plaatsen zijn;

  • De Philodendron Monstera (Gatenplant), die ook behoort tot mijn favorieten. Deze plant gedijt ook goed in de schaduw. Hij houdt van een hoge luchtvochtigheid. Dus als je in de winter de verwarming even flink omhoog wilt draaien is het handig om de bladeren te besproeien.
  • De Musa (bananenplant) is erg mooi vanwege zijn grote blad. Dit is een plant die veel water nodig heeft en misschien iets geschikter voor de iets meer gevorderde groene vingers onder ons.
  • Alocasia Caladora (Olifantsoor). Nog zo’n beauty. Deze plant vraagt wel om specifieke verzorging, dus wil je deze prachtige plant in huis halen, dan is daar wat extra toewijding voor nodig.
  • Palm Kentia. Ook deze palm past erg goed in de Urban Jungle trend.

Stap deze week eens in een tuincentrum binnen in plaats van een woonwinkel. Hopelijk heb ik je met dit artikel wat handvatten kunnen geven voor een groener thuis!

Tot mijn volgende blog,

Iris

by Iris Robben

Iris Robben is een jonge enthousiaste interieurvormgever met twee rechterhanden. Ze heeft zich dan ook al aan heel wat DIY projectjes gewaagd. Ze houdt van pure en eerlijke materialen en haar stijl is te omschrijven als industrieel en stoer met een vrouwelijke touch.

One thought on “Urban Jungle: Hoe meer planten, hoe beter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *