Stoere Baby & Kinderkamer inrichten

Baby blauw of baby roze?

Je kent het wel, de baby roze of baby blauwe babykamers. Nee, en dan niet één muurtje, maar van top tot teen, onder tot boven, van kast tot het bedje, álles is roze! (of blauw). Nu ik net een nieuwe kinderkamer heb ingericht voor mijn petekindje, omdat de tweede op komst is, zit ik helemaal in de baby & kinderkamers. Zelf ben ik niet zo van het baby roze of baby blauw. Dus voor iedereen die net als ik liever een iets stoerdere variant heeft, heb ik wat inspiratiemateriaal en een aantal tips voor jullie verzameld!

Mix & Match

In een babykamer mag een schommelstoel eigenlijk niet ontbreken. Deze Eames RAR Schommelstoel van Vitra is echt een plaatje (ook verkrijgbaar als Replica en hiermee iets beter betaalbaar). Op de andere afbeelding zie je een hele stoere houten wieg van Piet Hein Eek. Probeer wat te combineren en kies niet je commode, kast en wieg uit één en dezelfde serie. Dit zorgt voor een leukere, speelsere combinatie. Zoals je al eerder de oude Biedermeier kast voorbij zag komen zijn er nog veel meer ‘oude’ pareltjes te vinden. Juist deze objecten kunnen heel veel sfeer geven aan een kamer. Dus ga nog even langs pap en mam of opa en oma om wat oude pareltjes op de kop te tikken en ga een dagje aan het schilderen! Je zult zien dat het loont!

DIY kinderkamer tips

Vooral in kinderkamers vind ik het belangrijk dat er genoeg te doen is voor de kids. Zorg bijvoorbeeld voor een grote krijtbordwand, een groot bureau om op te kunnen kleuren of een tent. Helaas zijn de tipi tenten vaak erg prijzig. Hoe leuk is daarom deze DIY? Het enige wat je nodig hebt is een oude tak uit het bos, wat touw om deze te bevestigen aan het plafond en een mooie doek om eroverheen te spannen. En als je dan toch zo lekker bezig bent, kun je misschien ook gelijk die leuke kast van underlayment maken. TIP: bij de meeste bouwmarkten kun je deze platen gratis op maat laten zagen. Je hoeft het jezelf natuurlijk niet overbodig moeilijk te maken!

Genoeg kinder- en babykamer inspiratie?

Via Sukha Amsterdam kun je mooie katoenen vlaggenlijntjes vinden. Het vloerkleed op de foto is van Storebror. Genoeg inspiratie opgedaan?

PS. de rechterfoto is een kiekje uit de kamer van mijn petekindje. Succes met inrichten!

Tot mijn volgende blog,

Iris

by Iris Robben

Iris Robben is een jonge enthousiaste interieurvormgever met twee rechterhanden. Ze heeft zich dan ook al aan heel wat DIY projectjes gewaagd. Ze houdt van pure en eerlijke materialen en haar stijl is te omschrijven als industrieel en stoer met een vrouwelijke touch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *