Oude meuk of vintage schatten?

Vintage houten werkbank

Kijk nog eens in de schuur of kelder, wie weet duiken er wel een paar pareltjes op…

Vaak ben je geneigd om nieuw te kopen, maar oh wat kunnen sommige oude materialen tof zijn in het interieur.

Geef je oude werkbank een nieuwe toekomst

Zodra ik een huis gekocht heb, ga ik op zoek naar een oude werkbank. Vroeger stond ik met mijn papa al te klussen aan zo’n werkbank. Het lijkt me heel tof zo’n werkbank in mijn huis te zetten. En dan denk je misschien oude werkbank? Wat moet je in godsnaam met een oude werkbank? Als je van industrieel en stoer houdt, dan weet ik zeker dat ook jij hierop verliefd zult worden!

Je kunt de bank op zó veel verschillende manieren gebruiken. Natuurlijk, in zijn originele functie is hij erg handig. Maar door hem op een andere manier te gebruiken, hem in een andere ruimte te plaatsen dan normaal, maak je het pas écht interessant en zal hij écht opvallen! Wat dacht je van een stoere werkbank in je badkamer met twee grote wasbakken erop? Of als kookeiland in de keuken? Als dressoir, als barretje of als bureau? Zucht… Doe mij maar zo’n werkbank!

Vintage meubels, accessoires en eyecatchers met karakter

In mijn huis heb ik heel wat nieuwe items staan, maar ook een aantal echte vintage eyecatchers. Juist die spulletjes met geschiedenis en karakter voegen sfeer toe aan een ruimte met verder vooral nieuwe producten. Er wordt tegenwoordig ook heel veel ‘vintage-look’ verkocht: Nieuwe producten, maar wel met een karakteristieke en vintage uitstraling. Ook top natuurlijk, als het de sfeer maar overbrengt in huis.

Ik vind het wel altijd erg leuk om een paar items te hebben waar echt een verhaal achter zit. Zo heb ik een eettafel waarvan het blad gemaakt is uit oude vloerdelen en rondom de tafel heb ik vintage schoolstoeltjes staan. Ook heb ik ergens een blad van eikenhouten balken op de kop getikt die met vier industriële wielen eronder als salontafel functioneert. Allemaal echte, pure materialen met een verhaal. Zo’n oude vitrinekast of lockerkast vind ik er ook vaak heel gaaf uitzien, ook al zitten er een paar roestplekjes op. Juist die oneffenheden zorgen voor een hele stoere uitstraling. Dus werp nog eens een extra blik in je schuur, kelder of op zolder. Weet je wel zeker dat je alles weg te doen wat je daar voor genomineerd had? Misschien wordt het zelfs hoog tijd om een van je eerder afgedankte meubels weer eens in de spotlight te zetten.

Vergeet natuurlijk ook niet om de lampen op onze site nog eens goed te bekijken: pareltjes met karakter in overvloed… En voor op die werkbank natuurlijk de ideale vintage bureaulamp!

Tot mijn volgende blog,

Iris

by Iris Robben

Iris Robben is een jonge enthousiaste interieurvormgever met twee rechterhanden. Ze heeft zich dan ook al aan heel wat DIY projectjes gewaagd. Ze houdt van pure en eerlijke materialen en haar stijl is te omschrijven als industrieel en stoer met een vrouwelijke touch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *