Liefde voor Industriële lofts

Mooie industriële lofts

Wat is een Loft?

Je hebt de term ‘Loft’ vast al vaak voorbij horen komen. Maar wat is een Loft nou eigenlijk? Kenmerkend voor een loft is een grote open ruimte. Een soort studio eigenlijk, alleen dan véél groter! En wij zouden Mintlight natuurlijk niet zijn als wij dan juist gek zijn op industriële lofts. En dat is precies hetgeen waar ik het vandaag over ga hebben!

Afzonderlijke ruimtes voor alle woonfuncties

In Nederland wonen de meeste mensen in rijtjeshuizen, flats of twee onder één kap woningen. Per woonfunctie wordt vaak een aparte ruimte gebruikt. De Woonkamer, de keuken, de slaapkamer en badkamer. De woonkamer en keuken worden wel vaker in dezelfde open ruimte geplaatst. Veel van de andere functies daarentegen niet, zelfs in grotere (vrijstaande) huizen. En of je huis nou groot of klein is, dit principe kun je overal toepassen. Want door in kleine huizen heel veel muren te plaatsen, daar zal het huis juist kleiner door aanvoelen.

Maar waarom kiezen we dan niet vaker voor open ruimtes?

Een slaapkamer met badkamer en suite geeft mij gelijk een heel luxueus hotel gevoel. Maar waarom zou je er niet voor zorgen dit gevoel elke dag in je eigen huis te ervaren? Ruimtegebrek is hierbij vaak het argument. Want als je de enige badkamer in een rijtjeshuis aan een slaapkamer vastmaakt, dan heb je ook continu de kinderen in je bad- en slaapkamer staan. En dat is nou net niet de bedoeling. Daarom is het belangrijk om zo efficiënt mogelijk om te gaan met de ruimte die je hebt. Moet je echt een hele kamer opofferen voor een bureau waar je eigenlijk bijna nooit aan zit te werken? Je kunt bijvoorbeeld ook een bureaufunctie toevoegen aan een andere ruimte. Je woonkamer of slaapkamer. Kies een mooie stoel met armleuning uit en geen geijkte bureaustoel zoals die bij iedereen bekend is. Maak een opklapbare plank vast aan bijvoorbeeld een kast die kan functioneren als bureau. Maak je even geen gebruik van het bureau, dan heb je een fijne zitplek. Zo zijn er heel veel onderdelen in je huis die heel efficiënt ingedeeld kunnen worden, zodat je je zelfs in je eigen rijtjeshuis kunt wanen als in een loft.

Industriële oude panden

Architectuur is erg belangrijk. Een loft in een groot nieuwbouw gebouw geeft een hele andere sfeer dan een loft gebouwd in een oud pakhuis. Het karakter van het gebouw zelf bepaalt voor een groot deel dus ook de sfeer en het gevoel dat je erbij krijgt. Er zijn tegenwoordig tal van herbestemmingsprojecten waarbij van dit soort industriële oude panden omgebouwd worden tot cafés, restaurants maar ook tot woonruimtes. En dat zijn nu juist de pareltjes om naar opzoek te gaan! Naast de architectuur speelt het interieur en de materiaalkeuze aan de binnenkant natuurlijk een grote rol. Als je kiest voor een stoere industriële sfeer, probeer deze stijl dan goed en consequent door te voeren. Stalen kozijnen passen schitterend in dit plaatje. Maar wees ook niet bang om oude muren of oud beton te laten zien.

Kies stoere en industriële meubels en objecten. Ook de verlichting kan hier een grote rol in spelen. Zoals je ziet op de afbeelding geven kooldraadlampen” een hele stoere uitstraling. Maar op onze website vind je natuurlijk nog veel meer industriële verlichting. Perfect voor een industriële loft, óf als je je er in één wilt wanen.

Tot mijn volgende blog,

Iris

by Iris Robben

Iris Robben is een jonge enthousiaste interieurvormgever met twee rechterhanden. Ze heeft zich dan ook al aan heel wat DIY projectjes gewaagd. Ze houdt van pure en eerlijke materialen en haar stijl is te omschrijven als industrieel en stoer met een vrouwelijke touch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *