Interieurtips & -Trends: Stoere Wandafwerkingen

Industrieel Beton & Baksteen

Bakstenen wanden, beton wanden, half afgebrokkelde industriële wanden. Geweldig in een stoer, industrieel interieur. Als ik een huis ga kopen ga ik hier zeker naar op zoek!
Helaas zijn deze schitterende wanden niet in elk huis te vinden. De wanden zijn vaak al glad afgewerkt. Maar ook al heb je niet zo een muur in huis, ook dan is er hoop. Er zijn namelijk ook nog veel andere manieren om te zorgen voor een gave uitstraling.

Woontrend: Half Geverfde Muren

Allereerst een woontrend op het gebied van verf: Half geschilderde muren. Durf je wel wat lef te tonen dan kun je dit eens uitproberen. Je kunt zelfs kiezen voor twee kleuren, of een brede baan. Laat je inspireren door de afbeeldingen. Ben in ieder geval niet te bang om een wand in een kleur te schilderen. Kies voor stoerdere natuurtinten. Zodat je een spannend effect creëert en het niet te bont wordt. Ben je niet tevreden? In het ergste geval schilder je het gewoon een keer over!

Industriële Afwerking: Betonstuc

Eén van mijn favorieten, en welja ook gelijk de duurste is betonstuc. Het is ontzettend gaaf een wand hiermee af te laten werken. Betonstuc is samengesteld uit cement/beton en hars. En zoals op de afbeeldingen te zien is, is er betonstuc die speciaal ontwikkeld is voor natte ruimtes. Het is onder andere geschikt voor vloeren, wanden, aanrechtbladen en spoelbakken. Je kunt er dus echt alle kanten mee op. De prijzen kunnen wat verschillen, ook de toepassing is hierin van belang. Reken op zo’n €100,00 m2.

Industrieel Behang

Met een industriële afwerking zou je in eerste instantie waarschijnlijk niet gelijk aan behang denken. Daar komt nu verandering in! Niet alleen zijn er gave betonlook prints te krijgen maar ook prints van baksteen en industriële wanden. Je kunt ook een eigen foto gebruiken en deze op behang laten drukken. Natuurlijk heb ik weer een leuke site voor jullie waar je heel veel moois kunt vinden. Zeg nou eerlijk, als je deze afbeeldingen ziet, denk jij dan aan behang?

Wandafwerking: Tadelakt

Kortom, genoeg opties om een stoere, industriële sfeer te creëren. Voor de badkamer zou je kunnen kiezen voor Tadelakt. Tadelakt is waterbestendige kalkpleister. Een traditioneel type Marokkaans stucwerk. Qua kosten moet je rekenen op ongeveer €140,00 m2. Het is prijzig, maar dan heb je wel een uniek en authentiek product met een wel hele gave uitstraling.

Geïnspireerd geraakt? Elke week plaats ik een nieuw blog met toffe ideeën, tips & tricks voor je interieur!

Tot mijn volgende blog,

Iris

by Iris Robben

Iris Robben is een jonge enthousiaste interieurvormgever met twee rechterhanden. Ze heeft zich dan ook al aan heel wat DIY projectjes gewaagd. Ze houdt van pure en eerlijke materialen en haar stijl is te omschrijven als industrieel en stoer met een vrouwelijke touch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *