Wooninspiratie: Industrieel Wonen

Een Industriële inrichting

Een industriële uitstraling, super gaaf. Maar hoe bereik je nou zo’n industriële inrichting? Stoere panden, ruige afwerkingen, hoge ruimtes, zwart stalen raampartijen. Maar wat als je huis niet de uitstraling heeft van een industriële loft? Ook met de inrichting is er héél veel te bereiken.

Begin bij de basis

De basis is belangrijk. Kies voor stoere materialen zoals beton, oud hout en baksteen. Lees mijn blog over industriële vloeren voor inspiratie en keuzes die je kunt maken wat betreft je vloer. Wil je een wat warmere vloer lees dan mijn blog liefde voor houten vloeren nog eens terug! Is er een mooie bakstenen wand in huis laat deze dan zo, of werk een wand af met betonstuc. Ook heel erg gaaf. Deze laatste optie is erg prijzig. Tegenwoordig zijn er wel goede alternatieven. Één van die alternatieven is betonlook behang. Dit lijkt misschien niet zo ideaal, maar was jou al opgevallen dat de openhaard hierboven ook afgewerkt is met betonlookbehang? Toch zo slecht nog niet!

Stoere materialen

Een stoere uitstraling krijg je met grote gebaren. Heb je een openhaard, zorg dan dit één strakke schouw is zonder allerlei schapjes met frutsels erop. Probeer verder te denken dan de geijkte afwerkingen en keuzes. Juist oude materialen brengen veel sfeer met zich mee. Hoe gaaf is zo’n trap van oude houten balken? Of een stalen kast waar op de hoeken wat roest aan zit. Juist deze oude materialen kunnen zorgen voor de industriële uitstraling waar je naar op zoek bent.

Het interieur

En als de basis staat kun je verder met het interieur. Een bank of fauteuil in cognac leder zoals je ziet op de hoofdafbeelding past erg goed in deze industriële stijl. Verder is een stalen vitrinekast echt een must. Oké, het is even sparen maar dan heb je ook wat. Wil je een echte doorleefde kast kijk dan eens op Marktplaats of via een speciaalzaak, even zoeken dus!

Een industriële inrichting met een warme uitstraling

Industrieel wordt vaak gelinkt aan koud, kil en ongezellig. Maar dit hoeft absoluut niet het geval te zijn. Voeg een carpet toe aan je inrichting of een mooi plaid. Ook een paar ronde vormen kunnen zorgen voor een zachtere uitstraling. Hoe gaaf is deze ronde openhaard?

Vergeet niet: De Verlichting!

En wat natuurlijk niet mag missen is industriële verlichting. Komt dat even goed uit, daar hebben wij een webshop vol van!
Genoeg inspiratie opgedaan? Succes met inrichten!

Tot mijn volgende blog,

Iris

by Iris Robben

Iris Robben is een jonge enthousiaste interieurvormgever met twee rechterhanden. Ze heeft zich dan ook al aan heel wat DIY projectjes gewaagd. Ze houdt van pure en eerlijke materialen en haar stijl is te omschrijven als industrieel en stoer met een vrouwelijke touch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *