Heel veel Indigo wooninspiratie!

Mijn favoriete trendkleur: Indigo!

Mijn favoriete trendkleur van het moment is toch echt wel Indigo blauw. Wat een gave tint! En deze tint is je misschien toch een stuk bekender dan je zou denken. Spijkerbroeken werden vroeger namelijk gekleurd met dit donkerblauwe pigment. Deze kleur is inmiddels alweer lang geleden gesynthetiseerd en kan nu dus op een veel makkelijkere manier tot stand komen dan bij de winning uit planten, waarin de oorsprong ligt. Vandaag heel veel indigo wooninspiratie, zodat je thuis ook helemaal los kan gaan met deze prachtige kleur.

De Watercolor Trend

Er zijn heel veel manieren waarop je deze prachtige kleur in huis kunt halen. Wat dacht je bijvoorbeeld van op muren, kussens, gordijnen, tegels, dekbedden, panelen, kunst en zo kan ik nog wel even doorgaan! Een hele gave manier om het indigo in huis te halen is met de watercolor trend. De naam zegt het eigenlijk al: waterverf. De kunstenares Andrea Pramuk heeft een erg mooie serie van kunstwerken met dit effect. Hoe tof om zo’n stuk aan de muur te hebben? Ze zijn ook verkrijgbaar als print en daarmee iets beter betaalbaar. Je kunt natuurlijk ook zelf helemaal los gaan en met een waterige acrylverf dit effect zelf op een muur aanbrengen. Maar dat is natuurlijk wel een stukje lastiger. Als je je daar dus niet aan durft te wagen, dan kun je natuurlijk ook gewoon een behangetje bestellen met zo’n toffe print!

Woonproducten en accessoires

Wil je het wat minder groots aanpakken? Dan kun je de indigo-tint natuurlijk ook gewoon in accessoires of andere woonproducten laten terugkomen. Ik heb de mooiste voor je op een rijtje gezet. Mijn absolute nummer 1, die al een tijdje bovenaan mijn verlanglijstje staat is dit dekbedovertrek van Brainy Days. Daarnaast vind je bij Brainy days ook deze posters, plaids en kopjes. Fijn hè?

Ook verliefd (geworden) op Indigo blauw?

Genoeg tips lijkt me om flink mee aan de slag te kunnen! Vind je de watercolor trend te druk op je muur? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om deze kleur in een ‘ombre’ op je muur aan te brengen. Je gebruikt dan één kleur waarmee je heel donker begint maar hem tot heel licht laat uitlopen. Begin onderaan met de verf laat deze steeds lichter worden naar boven toe. Een ombre geeft een veel rustiger beeld dan watercolor maar is zeker niet minder mooi. Ook in een ombre is behang verkrijgbaar. Tot slot nog een leuke DIY: Pak twee oude deurpanelen, verf ze in indigo en zet ze achter je bed als hoofdbord. Een leuke originele toepassing!

Succes!

Tot mijn volgende blog,

Iris

by Iris Robben

Iris Robben is een jonge enthousiaste interieurvormgever met twee rechterhanden. Ze heeft zich dan ook al aan heel wat DIY projectjes gewaagd. Ze houdt van pure en eerlijke materialen en haar stijl is te omschrijven als industrieel en stoer met een vrouwelijke touch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *