Hoe creëer je jouw droomkeuken?

Gelukkig nieuwjaar!

Het oude jaar is afgesloten en een nieuw jaar is begonnen. Nieuwe kansen, nieuwe ervaringen, tegenslagen, hoogtepunten. Het is allemaal maar weer afwachten wat er dit jaar op je pad gaat komen. Één ding is wel zeker, ik ga je ook dit jaar weer van héél véél wooninspiratie voorzien!
Een deel van het huis waar ik het afgelopen jaar behoorlijk wat tijd heb doorgebracht is de keuken. Oké, ik ben niet een echte keukenprinses, maar ik doe mijn best. Wel fijn als de ruimte zelf dan ook een beetje inspirerend is!

DIY keuken tip

In heel veel huizen, vooral huurhuizen zitten standaard keukens. Behoorlijk saai. Toch zijn er nog best wel wat dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat zo’n standaard keuken ook wat extra sfeer en uitstraling krijgt. Wat dacht je bijvoorbeeld van de handgrepen op de kastjes. DIY Tip: Haal die standaard handgrepen eraf en geef je keuken meer sfeer met wat bijzondere varianten. Wat dacht je van mooie leren handgrepen? Deze zijn heel gemakkelijk zelf te maken. Pak een oud stukje leer, of een oude riem en knip deze in repen. Zet deze vast met een mooie kop, et voilà! Als je dan toch bezig bent, kun je ook gelijk je snijplanken verfraaien met deze mooie handgrepen. Top toch?

Verlichting in de keuken

Een echte trend op het gebied van verlichting is de bulb hanglamp. Niet alleen in de woonkamer, slaapkamer of andere kamers in het huis, ook in de keuken! Op de afbeeldingen zie je de mooie bulb hanglampen met een zwarte fitting. Naast de zwarte vind je op onze website ook nog héél veel andere bulb hanglampen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een grijze fitting, een bronzen fitting, antraciete industriële fitting, gouden fitting of onze nieuwste aanwinst, de Edison hanglampen.
PS een mooie kooldraadlamp krijg je er van ons natuurlijk gewoon bij!

Out of the Box

Probeer out of the box te denken. Ongewone materialen, ongewone afwerkingen. Probeer buiten de standaard materialen en opstellingen te denken die vaak worden aangeboden. In plaats van de standaard L-vorm kan het bijvoorbeeld ook heel erg mooi zijn om aan één zijde een kastenwand van vloer tot plafond te plaatsen. Hier kun je dan gelijk wat apparatuur in weg werken. Een kookeiland is niet altijd mogelijk door bijvoorbeeld de aansluitingen. Je kunt hier natuurlijk wel een werkeiland van maken. En denk dan ook eens out of the box. Ik heb hem al een keer eerder genoemd, wat dacht je van een stoere oude werkbank als werkeiland in je keuken? Love it!

Kun je niet genoeg krijgen van alle keukeninspiratie? Volg dan ons bord ‘Kitchen’ via Pinterest.

Tot mijn volgende blog,

Iris

by Iris Robben

Iris Robben is een jonge enthousiaste interieurvormgever met twee rechterhanden. Ze heeft zich dan ook al aan heel wat DIY projectjes gewaagd. Ze houdt van pure en eerlijke materialen en haar stijl is te omschrijven als industrieel en stoer met een vrouwelijke touch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *