Help! De winter is in aantocht

Hoe maak ik mijn interieur winterklaar?

Inmiddels lijkt de zomer alweer héél ver weg. Het wordt vroeger donker en het wordt alweer behoorlijk koud. Ja hoor, de winter is in aantocht. Lekker dramatisch, maar ik ben nu eenmaal een enorme koukleum. Ik moet dan ook bekennen dat ik m’n eerste zuurkoolschotel alweer gemaakt heb en eigenlijk niet kan wachten om met warme chocolademelk en een dekentje voor de openhaard te kruipen. Nu de winter voor de deur staat, gaan we weer veel meer tijd binnenshuis doorbrengen. Daarom is dit hét moment om je interieur weer eens een flinke update te geven.

Met de volgende interieurtips zorg je alvast voor een goede basis:

  • Ga voor echte materialen. Écht hout en écht marmer zorgen voor een veel stoerdere en warmere uitstraling. Kies bijvoorbeeld voor een robuuste eettafel van stevig echt hout.
  • Zorg voor comfort. Niet alleen wil je dat je eetkamerstoelen er super strak uitzien, maar je moet er natuurlijk ook aardig wat avondjes op kunnen doorbrengen.
  • Ga voor een lekkere grote bank om heerlijk op weg te dromen en wees niet bang deze eens midden in de ruimte te plaatsen.
  • Kies liever voor een paar grote items dan heel veel kleine items. Zeker in kleinere ruimtes.
  • Gebruik accessoires om elke keer weer een ander gevoel aan je huis of ruimte te geven. Natuurlijk kun je met woonaccessoires ook gemakkelijk meegaan met de laatste trends.
  • Als je trendkleuren in het interieur wilt toepassen, doe dit dan ook met accessoires. Want zal je net zien: heb je een onwijs gave okergele bank uitgezocht en heb je er volgend jaar alweer hartstikke de balen van.

Verlicht de donkere winterdagen tegemoet

Nu het ’s avonds veel vroeger donker wordt en ’s morgens juist veel later licht, is het ook niet gek om je lichtplan onder de loep te nemen of er maar eens één te maken. Denk naast de standaard vloerlampen in de woonkamer en hanglamp boven de eettafel ook eens aan wandverlichting. Draai bijvoorbeeld een andere lampenkap op je lampen. Zo geef je relatief makkelijk een andere sfeer aan je kamer. Zelf ben ik ook gek op kooldraadlampen. De zichtbare gloeidraad van de lamp maakt het super tof om ze aan een losse pendel in de ruimte te hangen, maar ook om in een wand- of schemerlamp te draaien. Gebruik een kooldraadlamp wel alleen als deze zichtbaar is, anders kun je natuurlijk beter een lekker energiezuinig spaarlampje gebruiken.

Ik heb een paar toffe inspiratie foto’s voor je verzameld. Doe er je voordeel mee en vergeet natuurlijk ook niet om onze eigen industriële pendellampen eens te bekijken: gratis geleverd en met kooldraadlamp!

Tot mijn volgende blog,

Iris

by Iris Robben

Iris Robben is een jonge enthousiaste interieurvormgever met twee rechterhanden. Ze heeft zich dan ook al aan heel wat DIY projectjes gewaagd. Ze houdt van pure en eerlijke materialen en haar stijl is te omschrijven als industrieel en stoer met een vrouwelijke touch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *