Design Klassiekers, Meubels om van te Dromen. Deel 2

Design Klassiekers die mijn hart hebben gestolen

Zoals het een echte interieur junk zich betaamd geef ik mijn laatste cent nog uit aan het interieur. Oké dit pakt niet altijd goed uit. Als ik merk dat ik eind van de maand geld tekort hebt voor de boodschappen dan heb ik toch iets verkeerd gedaan. Ik ben in ieder geval gek op heel veel design klassiekers. In: Design klassiekers, meubels om van te dromen. Deel 1 Heb ik al een aantal droom meubels laten zien. Vandaag ga ik nog even verder met een aantal klassiekers die mijn hart hebben gestolen!

Butterfly Chair – Ferrari-Hardoy, Bonet en Kurchan.

Allereerst de Butterfly Chair. Deze stoel is niet alleen een echte design klassieker maar wordt ook gezien als één van de beste ontwerpen in modern design. Een stoere fauteuil met een elegante uitstraling. In 1938 werd deze stoel ontworpen door drie Argentijnse ontwerpers. Assistenten in het atelier van Le Corbusier. Één van de drie pre-productie stoelen staat zelfs in het MoMA (Museum of Modern Art). Een tweede in het Frank Lloyd Wright huis en de locatie van de derde is onbekend. Er zijn veel discussies rondom de ontwerprechten en daarom wordt deze stoel door veel verschillende producenten gefabriceerd. De prijzen variëren nogal maar reken op zo’n €1.000,00. Wat een plaatje en een echt icoon op designgebied.

Revolt Chair – Ahrend

De Revolt is een echte tijdloze design klassieker te noemen. Ontworpen door Friso Kramer voor Ahrend. Wat een plaatje in een stoer en industrieel interieur. De kosten bedragen €360,00 per stoel. Het frame is gemaakt van gebogen plaatstaal in plaats van het gebruikelijke buizenframe. Deze in 1953 ontworpen stoel werd toen als zeer vernieuwend gezien. Hij is nog steeds een aanwinst voor het interieur!

Swan Chair – Arne Jakobsen

In mijn vorige blog heb ik de Egg chair van Arne Jakobsen al even uitgelicht. Een ander pareltje van Arne Jakobsen is de Swan Chair. Ook deze stoel is enorm stoer door zijn materiaal. Daarnaast ook ontzettend vrouwelijk door zijn zachte, ronde vormen. Een echte eyecatcher in het interieur. En ook dit is weer een stoel om van te dromen. In de lederen uitvoering kost hij €6.000,00. In stof de helft. Je moet er misschien even voor sparen, maar oh, wat is hij mooi.

Acapulco Chair

De Acapulco Chair is een stoel ontworpen in de jaren ’50 en beleeft nu weer een enorme opmars. Het blijft een mysterie wie de oorspronkelijke ontwerper is van dit stoeltje. Wel duidelijk is dat het een Mexicaans stoeltje is afgeleid van de Mexicaanse strandstoeltjes. Deze zaten wel erg warm en door dit ontwerp was dat probleem opgelost. Er zijn varianten voor zowel binnen als buiten. De prijs ligt zo rond de €289. Een echte klassieker zou ik het nog niet willen noemen maar wel een icoon die ik niet aan jullie voorbij wilde laten gaan!

DAW & RAR Chair – Eames

En als laatst een op en top design klassieker; de DAW Chair van Eames. Deze kuip stoel is een van de meest gewilde stoeltjes van het moment. De afkorting staat voor ‘Dining height Armchair Wood base’. Hij is ook verkrijgbaar als RAR chair dit is de schommelstoel variant. Ontworpen in de jaren’40. De laatste is toch echt wel een van mijn favorieten. Hoe leuk is deze op een babykamer? Of in de woonkamer? tja, waar eigenlijk niet..

Tot mijn volgende blog,

Iris

by Iris Robben

Iris Robben is een jonge enthousiaste interieurvormgever met twee rechterhanden. Ze heeft zich dan ook al aan heel wat DIY projectjes gewaagd. Ze houdt van pure en eerlijke materialen en haar stijl is te omschrijven als industrieel en stoer met een vrouwelijke touch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *