De Sint is in het land! – DIY Decoratietips

Zelf Sinterklaasversiering maken

Lekker met warme chocolademelk en gevulde speculaas voor de televisie de intocht kijken. Wat een heerlijk weemoedig gevoel naar vroeger krijg ik ervan. Voor kinderen moet dit toch wel de leukste tijd van het jaar zijn. ’s Avonds vol verwachting de schoen zetten en als Pietje verkleed naar school of naar de intocht. Extra leuk om dan ook nog eens het huis te versieren. Voor de kinderen maar stiekem ook een beetje voor jezelf. Zeker met deze leuke DIY Sinterklaas ideeën en tips!

5 DIY Sinterklaas ideeën

Tip #1 Sinterklaas vlaggetjes

Heb je op zolder nog een paar oude jutezakken liggen van voorgaande jaren? Tijd om deze eens te verknippen. Knip ze in vlaggetjes en schilder er met krijtverf rondjes op. Super makkelijk maar vooral super leuk! Wil je het jezelf helemaal gemakkelijk maken? Er zijn tegenwoordig ook krijtbordstickers te krijgen. Dan is het echt alleen een kwestie van knippen en plakken!

Tip #2 Verlichte huisjes

Hier nog een echte DIY tip. Heel erg gemakkelijk te maken en vooral voor kinderen natuurlijk hartstikke leuk. Het enige wat je hoeft te doen is een paar dagen veel melk te drinken, alle pakken te bewaren en knippen maar! Verf ze zwart en zet er waxinelichtjes in. Hoe leuk?!

Tip #3 Versierde ramen

Hier kun je echt je creativiteit op los laten. Versier je ramen met krijtbordstiften. Een DIY tip waar je iets meer tijd aan kwijt bent, maar ach, met een kop warme chocolademelk en een banketstaaf moet het vast goed komen!

Tip #4 Zelfgemaakt Sint slingers

Denk je aan versieren, dan denk je aan slingers! Druk bijvoorbeeld op fotopapier een leuk Sinterklaas rijmpje af: ‘Sinterklaas kapoentje’, ‘Zie de maan schijnt door de bomen’, ‘Dag Sinterklaas(je)’ of zoals op de foto: ‘December’. De laatste kun je met de kerst mooi laten hangen. Lekker functioneel. Heb je geen zin om zelf aan het knippen of plakken te gaan? Dan is zo’n letterslinger de oplossing. Je krijgt alle letters van het alfabet meerdere malen geleverd dus er zijn genoeg mogelijkheden. Als de Sint weer uit het land is kun je de tekst veranderen in Merry X-Mas!

Tip #5 Hollandse huisjes

Pak wat dik zwart papier en ga aan het knippen. Wel erg leuk als je Sint of Piet op het dak ziet lopen! Gaat het wat moeilijker uit de losse pols dan kun je een voorbeeld afdrukken. Knip deze uit en trek deze vervolgens over op het zwarte dikkere papier. Toevallig een beamer in huis? Dan kun je het zwarte papier op het raam plakken en een voorbeeld hierop projecteren met de beamer. Overtrekken en knippen maar! PS via sweettableshop.com kun je hem ook als kant en klare raamsticker bestellen.

Veel DIY plezier!

Tot mijn volgende blog,

Iris

by Iris Robben

Iris Robben is een jonge enthousiaste interieurvormgever met twee rechterhanden. Ze heeft zich dan ook al aan heel wat DIY projectjes gewaagd. Ze houdt van pure en eerlijke materialen en haar stijl is te omschrijven als industrieel en stoer met een vrouwelijke touch.

One thought on “De Sint is in het land! – DIY Decoratietips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *