Volop Badkamerinspiratie met dé Trends van het moment

De badkamer ondergewaardeerd?

Er zijn zoveel toffe ideeën voor badkamers dat het moeilijk kiezen is welke ik jullie ga laten zien. En ondanks al die ideeën valt het mij op dat ik bij mensen thuis veel dezelfde badkamers tegenkom. Grote grijze tegels op de vloer, witte wandtegels en standaard sanitair. Geen gekke dingen. Het voelt toch een beetje als een ruimte die ondergewaardeerd wordt. En aangezien mijn jongste zusje ook een huis gekocht heeft en de hele badkamer nog moet plaatsen, wordt het tijd voor een hele hoop inspiratie voor de badkamer!

Badkamertrend marmer

We zagen het al volop in het interieur: marmer. Marmer zien we nu ook steeds vaker terugkomen in andere ruimtes zoals bijvoorbeeld de keuken, maar ook in de badkamer. Mijn persoonlijke favoriet voor dit soort ruimtes blijft toch wel het witte marmer. En je ziet het, in combinatie met zwart komt het wel héél erg mooi naar voren.

Shampooflessen catastrofe

Ik heb er altijd zo’n hekel aan als je in de doucheruimte ergens een gat moet gaan boren voor zo’n klein lelijk rotrekje voor je shampooflessen. Helemaal als de ruimte super strak is afgewerkt. Hartstikke zonde natuurlijk! Daarom ben ik dol op uitsparingen in de muur voor shampooflessen. We zagen er al een voorbij komen bij de marmertrend. Dit zijn allemaal details die er in het uiteindelijke resultaat voor zorgen of een badkamer wel aardig is of super mooi. En dat laatste is natuurlijk wel de bedoeling.

En dan even met betrekking tot de styling. Wil je daar ook helemaal los in gaan? Koop dan ook van die mooie shampooflesjes. De Hema heeft nu een lijn met exact deze flesjes. Zeeppompjes met douchegel voor maar 3 euro. Het hoeft allemaal niet zo duur te zijn.

Badkamertrend Perzisch

Al die saaie badkamermatten kennen we onderhand wel! Een Perzisch kleed of een kelim kleed als badkamermat dat is dé trend van het moment. Ziet er toch ook wel een stuk spannender uit, of niet?

Badkamertrend zwart

We zagen hem al even voorbijkomen bij het witte marmer: de zwarte douchekop. Naast goud is ook zwart een trendkleur op het gebied van badkamers. Niet alleen in kranen, maar ook voor de gehele badkamer. Donkere badkamers dus. Je moet er natuurlijk wel wat lef voor hebben. Je creëert hiermee een echte wellness-sfeer in je eigen badkamer. Niet alleen zwart is een trend, ook andere donkere tinten, zoals bijvoorbeeld indigo blauw.

Hoogteverschillen in de badkamer

Het is soms moeilijk om de oude indeling los te laten en iets compleet anders te verzinnen voor de ruimte. Toch maakt dit de ruimte vaak veel interessanter. Denk bijvoorbeeld eens aan hoogteverschillen. Door een verhoging kun je het bad ‘in de vloer’ plaatsen. Of het bad juist weer op een verhoogd plateau zetten. Vooral met een vrijstaand bad is dat laatste erg gaaf. Denk dan wel extra goed na over de vloerafwerking. Als je elke keer een opstapje op gaat, wil je natuurlijk niet je nek breken door een te gladde tegel.

‘Out of the box’ badkamerindeling

Omdat een nieuwe badkamer een hele investering is, zijn we vaak bang iets te kiezen dat over een paar jaar uit de mode is. Probeer toch ‘out of the box’ te denken over je badkamerindeling. Want zeg nu zelf, de twee bovenstaande badkamers zijn toch ook tijdloos?

PS Volg ons bord ‘Bathroom’ op Pinterest voor nog veel meer badkamerinspiratie!

Tot mijn volgende blog,

Iris

by Iris Robben

Iris Robben is een jonge enthousiaste interieurvormgever met twee rechterhanden. Ze heeft zich dan ook al aan heel wat DIY projectjes gewaagd. Ze houdt van pure en eerlijke materialen en haar stijl is te omschrijven als industrieel en stoer met een vrouwelijke touch.

2 thoughts on “Volop Badkamerinspiratie met dé Trends van het moment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *