Alternatieve kerstboom ideeën

Alternatief voor Kerstboom

Als vloeken in de kerk?

Het is een beetje als vloeken in de kerk, het over kerst hebben terwijl de Sint het land nog niet uit is. Maar jawel, ik ga me er toch aan wagen. Ik kreeg namelijk al wat berichtjes binnen over de kerstboom. Nu kun je denken moet je daar dan al meteen, zo vroeg al, een blog aan wijden? Wel als de berichtjes van je hoogzwangere schoonzus komen. Met alle bijbehorende hormonen en nesteldrang. Ja, dan wel. Dus bij deze lieve schoonzus, speciaal voor jou.

Geen tijd voor een échte kerstboom?

We kennen natuurlijk allemaal de traditionele kerstboom variant. Een échte boom met kerstballen. Hierover ga ik zeker nog een paar toffe ideeën voor je verzamelen. Maar als je op het punt staat te bevallen net voor (tijdens?) kerst heb je geen tijd om tussen alle poepluiers, slapeloze nachten en vele familiebezoekjes door een kerstboom op te halen en te versieren. Wat doe je dan? Een alternatieve kerstboom. Ik heb een aantal leuke alternatieven voor je op een rijtje gezet.

Top 6 Alternatieve kerstbomen

Alternatief #1 Underlayment kerstboom

Juist eenvoud kan heel krachtig zijn. Daarom vind ik deze kerstboom van underlayment echt een plaatje. Oke, dit kost ook even werk om te maken maar dit kun je natuurlijk ook van tevoren al doen. Ik zou in één van de twee planken in het midden vanaf boven tot bijna beneden een gleuf maken waar je het andere deel in kunt zetten.

Alternatief #2 Op doek gedrukte kerstboom

Ook heel praktisch als je geen zin hebt in de uitvallende naalden die een echte boom met zich mee brengt. Zeg nou eerlijk, hij geeft toch best wel een leuke sfeer?

Alternatief #3 Wallsticker Tree

Maak met ronde of driehoekige stickers een boom op je muur. Koop wat sticker vellen en ga zelf aan het knippen. Dan kun je gelijk die leuke cadeaus eronder plakken. Weinig tijd, groot effect. Je kunt natuurlijk ook ronde of driehoekige stickers bestellen. Dan hoef je enkel te plakken.

Alternatief #4 Foto Kerstboom

Het past natuurlijk ontzettend bij de kerstgedachte. Een fotoboom. Zoek je leukste foto’s uit en maak er een boom van. Het is leuk een thema te kiezen, te kiezen voor zwart-wit foto’s of juist heel veel verschillende kleuren. Deze foto’s geven je vast inspiratie.

Alternatief #5 De kersttak

Oke, dit is misschien wel een hele simpele variant maar dat maakt hem er niet minder mooi op. Haal een mooie kersttak uit het bos en zet deze in een vaas als je eigen mini kerstboom. De Nordmann (of daar is hij weer voor de pro’s: de Abies Nordmanniana) is door de geringe naalduitval en de mooie structuur van zijn takken super geschikt als kerstboom (of tak in dit geval).

Alternatief #6 Kartonnen kerstboom

En als laatste de kartonnen variant. Leuk om zelf te maken of met tijdgebrek te bestellen.

Ik moet zeggen dat ik na het verzamelen van al deze toffe ideeën toch wel weer heel veel zin in kerst begin te krijgen. Jij ook?

Tot mijn volgende blog,

Iris

by Iris Robben

Iris Robben is een jonge enthousiaste interieurvormgever met twee rechterhanden. Ze heeft zich dan ook al aan heel wat DIY projectjes gewaagd. Ze houdt van pure en eerlijke materialen en haar stijl is te omschrijven als industrieel en stoer met een vrouwelijke touch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *